Vårt fadderbarn

I vår strävan att profilera oss som en humanistisk, humanjuridisk byrå, samt att arbeta för rättvisa och mänskliga rättigheter har Advokatbyrån Limhamnsjuristen AB beslutat att förändra ett barns och dess familjs liv genom att bidraga till Barnfondens fadderbarnsverksamhet.

Genom vårt bidrag ger vi möjlighet för barnet att få utbildning, få större möjligheter att upprätthålla en god hälsa samt att familjens möjligheter till försörjning ökar.

Vårt fadderbarn är en flicka som bor i den afrikanska staten Mali, i byn Bambala, i regionen Sikasso. I byn Bambala har man byggt en skola och en hälsocentral genom Barnfondens projekt.

mali-by

Hon är född 2005 och har varit vårt fadderbarn sedan 2012. Hennes mamma dog 2015 och hon bor tillsammans med sin pappa, styvmamma och syskon i en lerhydda med halmtak. Hennes familj sitt egna lantbruk. Föräldrarna har svårt att klara av familjens försörjning, t ex vad gäller kläder, mat och hälsovård till barnen, men med Barnfondens hjälp klarar de sig bättre.

Det är vår förhoppning att vårt fadderbidrag ska förändra vårt fadderbarns och familjens situation till det bättre. Vårt bidrag innebär att hon har råd att gå i skolan och skaffa sig en utbildning. Hon går i andra klass och hennes dröm är att bli klädförsäljare och att tjäna mycket pengar.

Vårt fadderbarn beskrivs som en frisk, smart och trevlig  flicka.  Hon går ärenden åt föräldrarna och tycker om att leka med dockor.

Barnfonden

Barnfonden arbetar tillsammans med barn och deras familjer för att förbättra  utbildning, hälsovård och möjligheten till försörjning. På så sätt skapar de  tillsammans en bättre framtid – både för det enskilda barnet och för det  omgivande samhället.

Barnfonden stödjer lokala fadderprojekt i 25 länder i Afrika.