Musikjuridik

Musikjuridik hos LimhamnsjuristenMusikens och kulturens juridik samt upphovsrätt

Aldrig har det konsumerats och producerats så mycket musik som idag. Inte heller har det förekommit så många brott mot upphovsrättsliga regler som idag, eller så många som har rätt till ersättning för sina verk utan att veta om det. Om du på något sätt sysslar med musik eller är verksam i underhållningsbranschen är det viktigt att känna till vilka regler som finns, hur avtalen kan se ut och hur de bör se ut.

I dagens ”do it yourself”–samhälle kan var och en med en bra dator och mikrofon spela in musik av god kvalité och dessutom publicera den på någon av alla de internetbaserade musiksajter, som t.ex. Soundcloud, som finns.

Vad innebär det rent juridiskt att publicera dina inspelningar på internet? Vilka rättigheter har du? Har du kanske använt en instrumentalversion till din sång som är skyddad av upphovsrätten? Behöver du copyrightmärka?

Det finns många frågor när man ger sig ut i underhållningsbranschen och det är lätt att bli lurad. Vi kan hjälpa dig att få svar på dina frågor. Tveka inte att kontakta oss om behov finns för att granska avtal eller få rådgivning.

Vi kan också erbjuda föreläsningar i ämnet till t ex skolor och andra intressenter.