Är du sambo? Grattis till kärleken, men glöm inte att skriva testamente!

Är det någon skillnad rent juridiskt på att vara sambo eller gift? JA!

Kan man skriva papper så att den eventuella skillnaden helt försvinner? NEJ!, men du kan göra det bättre!

”Hurdå?” Ett testamente! Det måste nämligen upprättas för att sambor överhuvudtaget ska kunna ärva varandra. Det är särskilt viktigt om ni har barn!

”Men vi har ju gemensamma barn, då ärver ju de, och jag är ansvarig för deras ekonomi?” Det stämmer delvis, när man är sambo och har barn utan testamente ärver barnen allt, sambon ingenting. När barnen är under 18 år och en förälder avlider kopplas överförmyndaren in och det blir då överförmyndaren som blir ansvarig för ditt barns arv, inte du.

Detta problem finns det en hel del lösningar på och det bästa du kan göra är att boka in ett möte med en jurist eller advokat och diskutera just din situation och hur man på bästa sätt kan skydda sig och sina efterlevande och att resultatet, så långt det är möjligt, blir så som du önskar.

Och så avslutningsvis en lite ledsam upplysning: Alla av oss får inte uppleva morgondagen. Gör det som behöver göras idag!

Önskar du hjälp av oss är du välkommen att boka en tid (på någon av våra kontor eller digitalt) med oss på: info@limhamnsjuristen.se eller på tel. 040-611 90 02.

Uppge rabattkod ”Instagram” så får du 10% rabatt på våra familjerättsliga dokument (testamente, samboavtal, skuldebrev och framtidsfullmakt).